Головна » Статті » Рецепти

Рис з імбиром
Рис звичайний - нехай навіть дуже смачний - рано чи пізно набридне. Щоб якось урізноманітнити один з любиых гарнірів, можна готувати рис з різними ароматичними і смаковими добавками. Цей рецепт - один з таких варіантів.
Інгредієнти: 200 грам сухого рису (краще брати пропарений), по одній морквині і цибулини, 2 зубчики часнику, столова ложка дрібно нарізаного кореня імбиру, 450 мл води або бульйону, сіль за смаком, рослинна олія.

Морквину тремо на тертці, цибулю ріжемо кубиками. Обсмажуємо овочі до м'якості в невеликій кількості рослинного масла. Дрібно ріжемо імбир, часник. Додаємо до овочів, обсмажуємо дві хвилини.
Додаємо промитий рис, перемішуємо щоб масло потрапило на кожну рисинку. Прогріваємо і вливаємо гарячий бульйон або воду. Даємо закипіти, робимо мінімальний вогонь, накриваємо кришкою і тушкуємо до готовності (близько 20 хвилин). Під час приготування додайте ще трохи води, щоб рис не вийшов сухуватим.
Подаємо гарячим. Такий рис відмінно підійде до риби, птиці, м'яса. Приємного апетиту!
Просмотров: 752
Категория: Рецепти |
| Теги: рис, додаємо

Рекомендовані рецепти:

Великодні паски
Шарлотка з мандаринами
Угорський пиріг до чаю
Сирне печиво з базиліком
Гуляш з індички з кабачками
Голландська масляна коврижка Boterkoek
Всего комментариев: 0
Name *:
Email *:
Code *: