Рис звичайний - нехай навіть дуже смачний - рано чи пізно набридне. Щоб якось урізноманітнити один з любиых гарнірів, можна готувати рис з різними ароматичними і смаковими добавками. Цей рецепт - один з таких варіантів. Інгредієнти: 200 грам сухого рису (краще брати пропарений), по одній морквині і цибулини, 2 зубчики часнику, столова ложка дрібно нарізаного кореня імбиру, 450 мл води або бульйону, сіль за смаком, рослинна олія.
Морквину тремо на тертці, цибулю ріжемо кубиками. Обсмажуємо овочі до м'якості в невеликій кількості рослинного масла. Дрібно ріжемо імбир, часник. Додаємо до овочів, обсмажуємо дві хвилини. Додаємо промитий рис, перемішуємо щоб масло потрапило на кожну рисинку. Прогріваємо і вливаємо гарячий бульйон або воду. Даємо закипіти, робимо мінімальний вогонь, накриваємо кришкою і тушкуємо до готовності (близько 20 хвилин). Під час приготування додайте ще трохи води, щоб рис не вийшов сухуватим. Подаємо гарячим. Такий рис відмінно підійде до риби, птиці, м'яса. Приємного апетиту!
|