Пропоную рецепт дивно смачного яєчного пуншу. У напій йде тільки жовток, попередньо він збивається до білого. Білок не потрібен, його можна пустити на приготування ранкового білкового омлету. Необхідні інгредієнти: один жовток свіжого курячого яйця (свіжість можна визначити вертінням на плоскій твердій поверхні сирого яйця, якщо крутиться швидко - не свіже яйце, але якщо крутиться дуже повільно - значить найсвіжіше яйце), так само знадобиться сто грам міцного чаю, п'ятдесят грамів коньяку, один лимон, сто п'ятдесят грам червоного вина, кориця, пудра цукрова і три гвоздички.
Спочатку треба заварити чай, теплий не проціджений чай додаємо корицю, гвоздику. Як тільки чай повністю охолоне - проціджуємо. Додаємо в чай вино і коньяк, потім вводимо не поспішаючи, ретельно збитий з цукровою пудрою жовток. Виходить красивого відтінку напій, трохи мутнуватий. Лимон потрібен для видавлювання з нього соку, свіжий сік в пунш додаємо, можна так само кілька колечок лимона додати. Охолодити як слід пунш яєчний і подавати до столу. Приємного!
|