Дивно красивий і ошатний вигляд салатик, оформлений у вигляді божої корівки чудово підійде для свят або званих обідів, до того ж вигляд страви дуже сподобається дітям, які зазвичай звертають більшу увагу на те, як виглядає те або інше блюдо, хоча і склад салату також досить цікавий, хоч і простий, а продукти використовуються цілком доступні.
Для приготування вам буде потрібно: чотири середні варені картоплини, чотири яблука (підійдуть кисло-солодкі), приблизно 25 штучок чорносливу без кісточок, одна досить велика варена буряк, чотири зварених круто яйця, 100 грамів твердого сиру, одна велика червона цибулина, один зубок часнику, сіль і чорний перець, одна їдальня ложка лимонного соку, по 100 грамів майонезу і сметани, а ще шість волоських горіхів.
Чорнослив потрібно замочити в окропі для розбухання. Яблука вимити, очистити і натерти на крупній тертці, після чого додати до них подрібнену ріпчасту цибулю, посипати сіллю і перцем і полити соком лимона, добре перемішати і на час залишити. Викладати салат необхідно шарами на плоске блюдо, надаючи йому круглу форму. Спочатку викладається шар натертого картоплі, який слід промазати заправкою, приготовленою з суміші сметани і майонезу. Далі йде шар дрібно нарізаних варених яєць, після чого викладається суміш замаринованих яблук і цибулі і все це посипається шаром подрібнених волоських горіхів. Після горіхів йде шар тертого сиру, який щедро змащується соусом. Потім справу за окрасою салату, яке робиться з дрібно порізаного чорносливу і натертої вареного буряка, після чого салат потрібно ненадовго поставити в холодильник.
|