Головна » Статті » Рецепти

"Торф'яної пиріг"
Незважаючи на таку досить незвичну назву для солодкої випічки, яке з'явилося мабуть тому, що тісто для пирога по своєму вигляду і консистенції дійсно чимось нагадує саме торф, десерт виходить просто чудовий на смак, ну а його приготування не займає надто багато часу і не вимагає багато зусиль.

Продукти, які будуть потрібні: для тіста - 250 г м'якого масла, 100 грамів цукру, 400 грамів борошна і чотири столові ложки какао-порошку; для начинки - 500 г протертого попередньо крізь сито або дрібнозернистого сиру, чотири яйця, 150 грамів цукру, трішки ванілі, одна чайна ложка подрібненої лимонної цедри, дві столові ложки борошна, півтори столові ложки крохмалю, 100 грамів сметани і 400 г вишні (у власному соку або мороженої), а також трохи мелених лісових або волоських горіхів.

Всі інгредієнти для приготування тіста змішати і розтерти до стану крихти, після чого більшу частину отриманої маси викласти у вигляді коржа (рівним шаром) в роз'ємну форму. Зверху на тісто викласти вишню, яку потрібно попередньо розморозити (або злити рідину, якщо вишня консервована), змішане з крохмалем і зверху посипати подрібненими горіхами.
Яйця збити до утворення піни разом з цукром, потім додати сметану, ваніль і цедру, борошно, а потім сир і все це ретельно перемішати. Вилити таку начинку у форму на вишню і тісто, а потім обережно викласти поверх начинки тісто-крихту.
Готуватися цей пиріг протягом приблизно 60 хвилин при температурі духовки 180 градусів.
Просмотров: 680
Категория: Рецепти |
| Теги: пиріг, тісто

Рекомендовані рецепти:

Булочки "Варенки"
Домашній кекс
Болгарський картопляний салат
Курячий бульйон з яєчними пластівцями
Калиссоны - французькі ласощі
Морквяно-апельсиновий пиріг
Всего комментариев: 0
Name *:
Email *:
Code *: