Такий салатик виходить дивно приємним на смак, ну і крім всіх інших достоїнств (горох нут дивно корисний) це блюдо дуже ситне, адже нут (званий також турецьким або баранячим горохом), як і всі бобові, є дуже поживним продуктом з досить високим вмістом білків. Готується цей салатик досить швидко, правда він також швидко і з'їдається...
Отже, список необхідних складових для приготування такого салату: одна банка консервованого тунця (потрібна маленька 120-грамова баночка), одна баночка консервованого гороху нут, половинка головки середнього розміру червоного лука, один зубчик часнику, чотири-п'ять столових ложок оливкової олії, дві столові ложки винного оцту, чорний перець і сіль за смаком.
Замість консервованого гороху нут можна також взяти звичайний, який спочатку слід замочить в холодній воді на деякий час, ну а потім відварити до готовності. Половинку ріпчатої цибулі необхідно порізати на тоненькі півкільця і облити окропом, після чого замаринувати його в оцті і злегка посолити. Змішати розім'яте вилкою м'ясо тунця і нут з маринованою цибулею і додати до них попередньо подрібнений часник, посолити і поперчити салат і заправити необхідною кількістю оливкової олії.