Головна » Статті » Рецепти |
Рулет маковий на дріжджах
Рулет з святковим дріжджовим тестом і макової начинкою, красивою равликом скрученої у скибочці рулету, прикрасить будь-який стіл. Інгредієнти для тіста: Борошно 300 гр (100 гр на опару, і 200 гр потім додати) Молоко 150 мл Жовтки яєць 2 шт Цукор 90 гр Вершкове масло тале 50 гр свіжі Дріжджі мокрі 25 гр Сіль чуть-чуть Ванілін чуть-чуть Начинка: Мак 120 гр Мед 50 гр Цукор 25 гр Змащення рулету: Жовток 1 шт Молоко 1 столова ложка Інструкції: 1. Поставити опару: Свіжі дріжджі розвести в теплому молоці. Температура після розчинення дріжджів повинна бути приємною, близько 30С. В молоко з дріжджами всипати 100 гр. муки для опари. 2. Все розмішати. Повинне вийти тісто, як сметана. Накрити кухонним полотенчиком і залишити на 30-40 хвилин. Якщо свіжі дріжджі, то опара за цей час збільшиться в об ’ ємі і стане пухирчастої пінкою. Коли всі збільшилася в обсязі, то говорять, що опара підійшла. 3. В жовтки додати цукор для тіста, сіль, ванілін. Жовтки розтерти з цукром і сіллю. 4. Розтерті жовтки викласти в опару і все перемішати. Всипати решта 200 гр. муки і знову все перемішати. Накрити полотенчиком і залишити на 30 хвилин для набухання клейковини. 5. Через 30 хвилин, коли борошно постояла з молоком і жовтками, додати тале при кімнатній температурі масло і добре промесить, щоб маса стала однорідною і відставала від стінок посуду. 6. Накрити кухонним полотенчиком і залишити до повного підйому тесту. Тісто вважається повністю підняттям, якщо на поверхні в середині що піднялася шапки вже починає трохи знизитися, т е з'являється як би легке просідання. 7. Приготувати начинку. Для цього мак залити окропом і залишити набухати хвилин на 15. 8. Потім воду злити. Мак розтерти товкачем, щоб макові зернятка по можливості полопалися. Всю зайву воду злити. 9. Готове тісто викласти на посипану борошном дошку і розкачати пласт товщиною 5-7 мм. 10. Тільки коли розкатаний пласт тіста, в мак додати мед і цукор. Все швидко розмішати і відразу розкласти на пласт тіста, т до мак з цукром і медом почне пізніше і вам важко буде зліпити рулет. Але якщо все-таки мак став кілька рідкуватий, то можна додати трохи мелених горіхів для ущільнення маси. 11. Згорнути рулет, защипати край. Перекласти на змащений лист і залишити на сходження. За цей час рулет набрякне. Час вистійки від 30 хвилин до 1 години. Змастити поверхню рулету сумішшю жовтка і молока. Поставити в духовку випікатися. 12. Духовку заздалегідь прогріти. Температури випічки 200С. Час випічки 15-25 хвилин, дивіться по результату: по квартирі йде приємний аромат і колір запеченого рулету вам подобається. 13. Після того, як лист з рулетом вийнята з духовки, знімати з аркуша бажано через 10-15 хвилин, оскільки тісто ще дуже м'яке і рулет може порватися. 14. З цієї кількості продуктів виходить 2 рулету розміром в випеченому стані діаметром 7 см довжиною 30 см. | |
Просмотров: 1126 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |