Головна » Статті » Рецепти

"Той самий" столичний кекс
Чудово розсипчастий, ніжний, родзинок-родзинок! Все-таки Держстандарт не дарма застосовувалися в радянській кулінарії. І як добре, що тепер можна повторити цю випічку в домашніх умовах.
Інгредієнти:
* Борошно пшеничне (просіяна, в тісто - 400г, ізюм - 50г) - 450 г
* Масло вершкове (кімнатної температури) - 340 г
* Яйце (кімнатної температури, 4 яйця і 2 жовтки) - 6 шт
* Цукор - 340 г
* Коньяк - 3 ст. л.
* Ізюм (чорний, без кісточок) - 340 г
* Сіль (щіпка)
* Розпушувач тесту - 0,5 ч. л.
Рецепт:
Відразу скажу, що я написала розрахунок продуктів на три кексу, кожен вийшов вагою близько 600 м, але це так смачно, що і трьох штук моїм любителям випічки вистачило ненадовго.
Масло і яйця повинні бути кімнатної температури, це важливо! Масло збиваємо 5-6 хвилин, додаємо цукор, збиваємо ще 10-12 хвилин.
Яйця розбиваємо в окрему ємність, туди ж ще 2 жовтки і додаємо 3 столових ложки коньяку, злегка збиваємо виделкою.
сахарно-масляну суміш по ложечці вливаємо яйця, слідкуйте (перед тим, як додати наступну порцію яєць), щоб попередня порція вымешалась (це щоб не сталося розшарування).
Збиваємо цю масу 10-12 хвилин, поки не вмешаем всі яйця.
борошно додаємо половину чайної ложечки розпушувача (взагалі, в оригіналі двовуглекислий амоній, але де це брати, я не знаю, а розпушувач у такій невеликій кількості потрібен, щоб впоратися з родзинками).
Просіваємо один-два рази, перевіряємо, що весь цукор розчинився в нашій масляно-яєчної суміші (крапельку потерти між пальчиків, якщо цукор не відчувається, все готово), додаємо всю борошно по ложці в суміш.
Маса збільшується в обсязі, стає дуже ніжною, маслянистої, повітряної.
Родзинки заливаємо окропом на 5 хвилин (більше не треба, щоб залишився сухуватим), зливаємо воду, засипаємо родзинки двома ложками борошна, перемішуємо.
Додаємо родзинки в тісто. Беремо форми, краще прямокутні. У мене потрійні форми для хліба. Гарненько змащуємо маслом і подпыляем борошном, розкладаємо тісто за формами.
Гострим ножем робимо уздовж кексів насічку, якщо замішане тісто правильно, розріз не обпливає.
Духовку розігріваємо до 170 градусів, ставимо форми на випічку на 55 хвилин, в моїх формах кекси випікалися більше години, приблизно 1 годину 15 хвилин.
По ГОСТу скоринка у кексів повинна бути з усіх боків рівномірно коричневої, суховатою. Після випічки кекси залишаємо охолонути у формах, так як кекси дуже крихкі, а при охолодженні вони ущільнюються, розкривають весь смак і аромат.
Повністю охололи кекси виймаємо з форм, посипаємо цукровою пудрою.
Я ще раз переконалася, що їсти кекс треба холодним. Робила кекси ввечері, пригощалися теплими, але з ранку смак абсолютно чарівний, рассыпчато-вершковий, родзинки той самий.
Пригощайтеся і приємного апетиту!
Автор: Нютта
Просмотров: 980
Категория: Рецепти |
| Комментарии: 1 | Теги: Кекс, яйця

Рекомендовані рецепти:

Тонкі пиріжки з картоплею
Калиссоны - французькі ласощі
Тістечка "Полуниця в шоколаді"
Торт "Прага"
Кокосове печиво
Картопляний салат з беконом та помідорами
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: