Цікавий і незаяложений спосіб приготування курячого м'яса. Курочка виходить ароматною, з лимонним присмаком. Готується страву на сковорідці. Інгредієнти: кілограм курячих ніжок (або стегенець), два лимона, дві великі цибулини, чотири часточки часнику, 100 г маслин без кісточок, по половині чайної ложки сухого чебрецю і базиліка, дві склянки бульйону або води, сіль і чорний мелений перець за смаком.
Ніжки моєму, посипаємо сіллю, перцем, залишаємо хвилин на десять. Потім обсмажуємо в рослинному маслі до золотистого кольору. Перекладаємо на тарілку. У тій же сковороді обсмажуємо дрібно нарізану цибулю і часник до прозорості. Маслини дрібно ріжемо й додаємо до цибулі. Туди ж відправляємо нарізані тонкими часточками лимон (разом з шкіркою, але кісточки видалити). Вливаємо бульйон або воду, додаємо приправи, підсолюємо за смаком. Даємо закипіти і тушкуємо під кришкою хвилин п'ять. Кладемо в підливку курячі ніжки і тушкуємо на слабкому вогні ще з півгодини (до готовності курячого м'яса). Подаємо з будь-яким гарніром. Приємного апетиту! Хай вас не бентежить присутність лимона з скоринкою. Він стає дуже м'яким, просочується підливою. Виходить дуже смачно!