Рецепт смачною і дуже соковитою рибки, запеченої з помідорами і оливками.
Інгредієнти, які вам потрібні: один кілограм рибного філе (підійде морська риба), п'ять досить великих томатів, три-чотири головки ріпчастої цибулі середніх розмірів, пучок петрушки, маслини, лимон, 100 мл столового білого вина, оливкове масло, чорний перець, сіль та інші спеції за смаком.
Цибулю треба почистити і порізати півкільцями або кільцями. Помідори нарізати невеликими кубиками. Зелень петрушки потрібно дрібно порубати. Потім овочі покласти в сковороду з невеликою кількістю оливкової олії і тушкувати приблизно 30 хвилин на малому вогні. Філе морської риби тим часом слід порізати на середнього розміру шматочки і дати трохи постояти посипавши її сіллю, чорним перцем та іншими спеціями за вашим смакам і уподобанням, а також окропивши трохи соком лимона. Маслини необхідно промити водою і протягом кількох хвилин прокип'ятити. Тушковані овочі потрібно перекласти у форму для запікання, на них викласти скибочки риби. Все це полити білим вином та оливковою олією і поставити в добре розігріту духову піч, після чого готувати протягом 30-40 хвилин при 200-210 градусів. За п'ять хвилин до закінчення запікання додати до риби маслини. Готову рибу по-грецьки красиво оформити нарізаним лимоном, зеленню і маслинами.
|