Мармелад є такою насолодою, яку люблять дуже багато і особливо діти, так що запропонований рецепт підійде здебільшого для них - приготоване в домашніх умовах ласощі, якщо і не буде смачніше магазинного, то корисніше вже точно. Приготувати мандариновий домашній мармелад дуже просто!
Для даного рецепту вам знадобляться такі складові: приблизно половина кілограми мандаринів, 10-грамовий пакетик агар-агару (його при необхідності можна буде замінити звичайним желатином), один стакан цукрового піску, а також можна при бажанні додати трохи лимонного соку або ж невелику щіпку лимонної кислоти.
Спочатку з мандаринів необхідно вичавити сік, його повинно вийде приблизно 30 грамів. Третина всього вичавленого мандаринового соку слід змішати в невеликій каструльці з цукром, а в іншому розвести агар-агар (або желатин), ретельно розмішати, після чого залишити хвилин на 15. Тим часом суміш цукру і частини соку на невеликому вогні довести до кипіння, розмішуючи, щоб розчинився цукор і потім додати суміш сака і агар-агару і знову довести суміш до кипіння. Готову суміш потрібно розлити у форми (чудово підійдуть силіконові формочки для випічки) і поставити на пару годин в холодильник для застигання.
|