Салат добре підійде для святкового столу. Екзотичний підлога своїм складом, цікавий і пікантний смак, але легкий для желудка.Необходимые продукти: 1 манго, 250 гр відварених великих очищених креветок, 1 перець чилі, листя салату, 2 лайма, 1 лимон, 2 зубчики часнику, стебло цибулі-порею (біла частина), 7 столових ложок оливкової олії, пучок кінзи, сіль і чорний мелений перець за смаком. Процес приготування: Порей розрізати вздовж, потім нарізати тонкими смужками поперек. Листя салату нарвати руками. Часник пропустити через прес, видавити сік лайма, перчик чилі очистити від насіння і подрібнити. Креветки замаринувати на півгодини з часником, соком лайма, чилі і 3 ложками оливкової олії. Потім викласти на розігріту сковорідку і обсмажити до золотистого кольору, посолити і поперчити, перемішати з пореєм. Видавити сік лимона, змішати з рештою масла. Манго розрізати навпіл, видалити кісточку і порізати скибочками тонший. На блюдо викласти листя салату, розкласти манго і креветки з цибулею, зверху полити заправкою і посипати нарізаною зеленню.
|