Просто чудова, легка в приготуванні і надзвичайно смачна домашня випічка - солодкі булочки з начинкою з полуниці, які дуже сподобаються дітям, та й не тільки їм, і стануть прекрасним частуванням для сімейних чаювання! Полуницю для начинки булочки можна використовувати як свіжу (варто тільки почекати тиждень-другий її дозрівання), так і морожену.
Склад: для тіста - одна чайна ложка сухих дріжджів, 200 мілілітрів молока (воно має бути трішки теплим), одне куряче яйце, 40 г вершкового масла, три столові ложки цукрового піску, чверть чайної ложки солі, один пакетик ванільного цукру, дві столові ложки рослинного масла і приблизно три склянки борошна; для начинки - 300 г полуниці та цукор; а також яйце для змащування і цукрова пудра для посипання булочок.
Розчинити в молоці дріжджі, додавши трохи цукру і борошна, і залишити суміш в теплому місці на 15 хвилин, накривши полотняною серветкою. Тим часом розтопити вершкове масло, додати в нього сіль і цукор, ванільний цукор, сире яйце і рослинне масло і перемішати все це. У суміш молока з дріжджами, додати половину склянки борошна, перемішати і вилити суміш з масла, цукру і солі, а потім, постійно розмішуючи, додати потроху все борошно і замісити тісто. Дати тісту постояти близько години в теплому місці, поки воно не "підніметься" і його не стане в два рази більше. Далі тісто обім'яти і поділити на 10 частин. Кожну з частин розкачати у вигляді коржа і зробити з боків надрезики. У центр коржів викласти ягоди полуниці (морожену полуницю потрібно заздалегідь розморозити) і посипати цукром, після чого загорнути краї тіста з двох сторін так, щоб зверху утворилася дірочка, в якій видно начинка. Викласти булочки на застелений пергаментом змазаним маслом деко і помазати зверху збитим яйцем. Випікати в розігрітій духовці до готовності, а потім, ще гарячими, посипати булочки цукровою пудрою.
|