Таким соусом можна поливати солодкі млинці (сирні), так само він добре підійде до солодкої піці, до кексів і пирогів. І просто для десерту підійде. Готується соус зі свіжих вершків, підійдуть як домашні, так і магазинные.Но головне, щоб вони свіжі були. Інгредієнти: вершки двісті грам, одне яйце, три ложки цукру (якщо любите солодке, можете більше додавати), дві чайних ложечки борошна (борошно робить цей соус гущі), ванільна есенція або ванільний цукор.
Готуємо ванільний соус: спочатку нам треба як слід розігріти вершки, при розігріві їх треба постійно помішувати, щоб вершки не згорнулися. Потім в окремій ємності змішуємо ванільний цукор, звичайний і цукор і яйце. Як тільки маса стане однорідною, невеликою порцією вливаємо гарячі вершки і так само безперервно помішуємо, додаємо борошно і ставимо наш соус на вогонь. Його не слід кип'ятити, головне добитися потрібної густоти. Борошно швидко робить свою справу, соус густіє. Остуджуємо його і використовуємо для млинчиків.