Головна » Статті » Рецепти

Торт "Медове поліно"
Чудовий торт! М'який, ароматний, нежный.Очень вдале поєднання медового аромату і сирного вкуса.И хоча він схожий на симбіоз тортів "Медовик" і "Монастирська ізба", але набагато цікавіше на смак.
Інгредієнти для тіста:
2 ст ложки з гіркою меду (80~90г), 2/3 склянки цукру, 3 яйця, 2,5~3 склянки борошна, 1 ст. ложка бех верху соди
для крему:
500мл сметани 15~20%, 2/3 склянки цукру, 250г сирної маси (з ваніліном)
Добре розмішати яйця з цукром і рідким медом.
Всипати борошно, змішане з содою.
Замісити пластичне тісто. При необхідності підсипати трохи борошна.
Тісто розділити на три частини.
Папір для випічки або деко рівномірно припорошити борошном.
Кожну частину розкачати в прямокутний пласт товщиною не більш 0,5см прямо на папері або противене.
Розрізати на смужки шириною 1~1,5см. Смужки розсунути, інакше при випічці вони позлипаються.
Випікайте в розігрітій до t=220|C духовці до яскравого зарумянивания (5~7 хвилин).
Готові палички ще теплими підрівняти під потрібний розмір.
Зробити крем: сметану трохи збити з цукром і додати сирну масу. Крем повинен бути густим, але що ллється.
застелити Стіл кількома отрезами плівки або фольги.
Вилити трохи крему, на ньому розкласти (не впритул один до одного) медові палички. Залити їх кремом.
Покласти другий шар, крем і т.д., поки не закінчаться палички.
Якщо палички вийшли товстими, то досить проблематично надати торту циліндричну форму. Набагато легше зробити трикутну або квадратну.
Для торта квадратного перетину дуже зручно використовувати прямокутну форму для випічки хліба. Досить викласти її плівкою або фольгою, а потім викладати пошарово палички і крем.
Рада:
Крему на даний кількість тіста вистачає в обріз. Буде значно краще, якщо зробити крему більше (наприклад, сметани 700~800г, 1 склянка цукру і сиру 500г).
Тоді кремові прошарку у торті будуть товщі.
Завершити конструкцію шаром крему. Бічні частини теж змастити кремом.
Закрутити торт в плівку, надаючи форму поліна.
Покласти торт в холодильник не менше, ніж на 8 годин.br/>Потім торт викласти на блюдо. Якщо зверху крему залишилося мало, обмазати додатковим кремом (можна нанести тонкий шар сметани без цукру).
Прикрасити у вигляді поліна.
Просмотров: 1002
Категория: Рецепти |
| Теги: торт, крему

Рекомендовані рецепти:

Пікантні гарячі бутерброди
Печиво "Диво острів"
Шарлотка з мандаринами
Яблучні сирники
Чиабата з шинкою, томатами та сиром
Салат з оселедцем (рецепт)
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: