Варіант плову, дуже популярного в Греції. Середземноморська кухня, переробивши рецепт під себе, зробила блюдо легким і диетическим.Необходимые продукти: півкіло великих креветок (вже почищених і відварених), 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 1 склянку довгого рису, третина склянки оливкової олії, 1 склянка томатного соку, морська сіль, мелений мускатний горіх, сушений базилік, чорний мелений перець. Процес приготування: Цибулю нарізати дуже дрібно кубиками. У сковороду з високими бортиками або в глибокий сотейник налити масло, добре розігріти, обсмажити цибулю до прозорості, додати пропущений через прес часник і тушкувати під кришкою 5 хвилин. Налити томатний сік, посолити, поперчити, варити 10 хвилин. Додати склянку окропу і закласти промитий рис. Посипати базиліком і мускатним горіхом. Розрівняти, зменшити вогонь до мінімального, закрити і варити рис майже до готовності. В потрібний момент з'єднати з креветками. Перемішати і тушкувати до повної м'якості рису. Відразу подавати на стіл.
|