Коли потрібно швидко приготувати сніданок, першої згадується яєчня або омлет. Просто, швидко і досить ситно. Варіантів і варіацій різних страв з яєць можна придумати безліч, і ось один з них - яйця запечені з овочами. Інгредієнти: одна велика картоплина, одна цибулина, один помідор, половинка болгарського перцю, зелень петрушки, два яйця, сіль і мелений перець за смаком, рослинна олія.
Нарізаємо тоненькою соломкою картоплю, цибулю, болгарський перець і помідори ріжемо дрібними кубиками, дрібно рубаємо зелень петрушки. В сковорідці розігріваємо рослинне масло, викладаємо картоплю і на середньому вогні обсмажуємо до повної готовності. В кінці приготування підсолюємо. Додаємо в сковорідку цибулю і перець, теж обсмажуємо. Викладаємо помідори, перемішуємо і чекаємо поки вони злегка підсмажаться. Тоді вбиваємо яйця, солимо і перчимо, посипаємо зеленню петрушки. Далі процес готування залежить від того, який консистенції жовток ви любите. Якщо рідкий, то сковорідку кришкою можна не накривати, а якщо щільний - то накрийте кришкою і доведіть блюдо до готовності яєць. Дуже смачно зі склянкою кефіру. Приємного апетиту!
|