Смачну апетитну сметанку люблять практично всі, до того ж її необхідно додавати в якості інгредієнта в багато страви, та й просто при подачі того ж борщу, приміром, або ж з вареничками або з чим-небудь ще. Але гарну та смачну, а головне натуральну сметану не завжди є можливість купити, а той продукт, який найчастіше продається в магазинах або супермаркетах вже навіть і не намагаються називати сметаною і продають під новою, але незрозумілою формулюванням "продукт сметанний". І саме для мешканців міста, яким хочеться поїсти цієї сметани, чудово підійде цей рецепт, за яким її можна приготувати самостійно. Отже, все, що потрібно для приготування сметани це звичайне магазинне молоко, причому бажано придбати свіже молоко саме у пакетах, то у якого термін зберігання всього кілька днів, а не таке, яке може стояти довго. Кількість купленого молока залежить від того, скільки ви хочете зробити сметани. Молоко слід перелити в скляну банку і, закривши зверху повненьким шаром марлі або тонкою серветкою, залишити скисати. Готове до подальшого кроку молоко буде тоді, коли знизу на третину або чверть банки буде вже сироватка і в цей момент потрібно взяти підходящий посуд (каструлю або миску), поставити зверху друшляк і викласти його дно щільною марлею, а потім вилити туди скисле молоко і почекати поки вся сироватка стече (стікати вона буде досить тривалий час - не менше години). Залишилася в друшляку масу необхідно збити за допомогою блендера протягом 1-2 хвилин до потрібної консистенції, при бажанні сметану в процесі збивання можна додати трохи молока. Готову сметану охолодити в холодильнику.
|