Зелень і масло в цьому рецепті «об'єднуються» в зелене масло, і виступають у вигляді начинки для рибних котлеток. Смачно, незвично і дуже соковито!
Інгредієнти: 500 грам рибного фаршу, одна цибулина, одне яйце, 100 грам вершкового масла, зелень кропу і петрушки (або що подобається), панірувальні сухарі, чорний мелений перець і сіль за смаком, приправи для риби. Обсмажувати зрази ми будемо в рослинному маслі.
Масло дістаємо з холодильника, чекаємо поки воно розм'якне і змішуємо з дрібно нарубаною зеленню кропу і петрушки. Повертаємо в холодильник щоб наше зелене масло затверділо. Цибулю дрібно рубаємо або трьом на тертці (пропускаємо через м'ясорубку), додати в рибний фарш. Вбиваємо яйце, перемішуємо, заправляємо спеціями, солимо і перчимо фарш. Підсипаємо трохи сухарів, розмішуємо і дивимося на консистенцію фаршу. Якщо рідкуватим - підсипаємо ще сухарів. Їх потрібно покласти стільки, щоб з фаршу можна було зліпити котлетки. З підготовленого фаршу відокремлюємо невеликі шматочки, робимо коржик, в середину кладемо шматочок охолодженого масла, формуємо котлети. Паніруємо в мелених сухарях і обсмажуємо в олії. Готові зрази складаємо в каструльку, вливаємо пару ложок води і тушкуємо під кришкою в духовці хвилин п'ять.