Сорбе, це своєрідне фруктове морозиво, представляє з себе заморожену м'якоть фруктів або ягід, перетертих або збитих цукром. Готувати вдома - одне задоволення, легко і швидко. Необхідні продукти: 1 кг м'яких жовтих груш, півсклянки цукру, 1 упаковка ванільного цукру, 1 їдальня ложка лимонного соку. Процес приготування: Груші почистити, розрізати навпіл, видалити насіннєві коробочки, порізати на четвертинки. Укласти нарізані шматочки груші в невелику каструльку, залити підлогу склянкою води, лимонним соком, всипати цукровий пісок і ванільний цукор. Постійно помішуючи, варити на повільному вогні, поки зовсім не розм'якшиться груша. Охолодити і протерти всю масу через сито, бажано пластикове. Якщо тільки для дорослих, то можна додати 50 мл коньяку, рому або горілки і ретельно все змішати. Все помістити в пластиковий контейнер і поставити в морозилку, кожні півгодини перемішувати дерев'яною лопаткою, щоб консистенція сорбе виходила однорідною. Заморожувати зазвичай години чотири.
|