Взагалі-то, не такі вже й ледачі, так що назвою краще не спокушатися. Зусилля докласти доведеться, і готувати голубці потрібно коли тимчасовими рамками ви особливо не обмежені. Результат звичайно ж порадує - і смачно, і незвично, і ситно, загалом спробувати варто! Інгредієнти: 400 грам м'ясного фаршу, половинка невеликого качана капусти (приблизно 500 грам), 100 грам гречаної крупи, 150 грам маринованих опеньків (або лисичок), 2 цибулини, сіль, перець, приправи - за смаком, панірувальні сухарі. Для соусу: літр томатного соку, 150 грам сметани, 2 часточки часнику, свіжа зелень, сіль і перець.
Гречку варимо до напівготовності. Капусту тонко шаткуємо, заливаємо окропом на пару хвилин (вона повинна стати м'якої). Відкидаємо на сито, промиваємо під холодною водою, злегка віджимаємо.
Мариновані грибочки і цибулю дрібно ріжемо. У просторій посуді змішуємо м'ясний фарш, гречку, капусту, цибулю, гриби. Приправляємо спеціями, солимо-перчимо. Робимо кульки, обвалюємо в сухарях. Перекладаємо в змащену маслом форму, ставимо в гарячу духовку на 10-15 хвилин, вогонь робимо середній. Щоб не пригоріли, можна влити трохи водички. Дістаємо, заливаємо соусом (він повинен повністю покрити голубці), накриваємо фольгою і тушкуємо ще 40-45 хвилин. Томатний сік Для соусу змішайте зі сметаною, додайте зелень, часник і приправи за смаком.
|