Любите лимонад? Я люблю, готую сама, бо смак магазинного продукту мені не подобається (приторно солодкий і взагалі далекий від смаку справжнього лимонаду). Готувати можна домашній лимонад з будь-яких фруктів, цитрусових, ось я наприклад обожнюю домашній апельсиновий лимонад.)) Нам знадобляться: три великих апельсина, один лимон, вода фільтрована, цукор. Дуже добре промиваємо шкірки у цитрусових, можна з щіткою, а потім ще й кіпяточком обдати. Сік з апельсинів і з лимона видавлюємо на соковижималці, переливаємо його в вазон і ставимо в холодильник.
Тим часом літра води і пів склянки цукру варимо сироп на повільному вогні. Шкурки від апельсина і лимона дрібно нарізаємо і занурюємо в гарячий сироп, хвилин п'ять проварюємо (для цього і мили їх ретельно). Вогонь вимикаємо, даємо сиропу зі шкурками охолонути, потім проціджуємо сироп і переливаємо його до суміші соків апельсина і лимона.
Все, апельсиновий напій готовий, подаємо його з кубиками льоду. Приємного!