Макаронна запіканка з брокколі - страва цілком дієтичне, дуже корисне через корисних властивостей цього виду капусты.Необходимые продукти: 300 г дрібних макаронів, типу ріжки, але не вермішель, 250 гр брокколі, 5 яєць, 200 мл (стакан) молока, 150 гр твердого сиру, петрушка і кріп, столова ложка вершкового масла для змащування, щіпка кмину, сіль і мелений чорний, червоний перець за смаком. Процес приготування: Броколі відварити в солоній воді, але не до м'якості, вилка повинна входить з працею. Витягнути шумівкою, остудити, розібрати на окремі суцвіття поменше. При необхідності нарізати на шматки.. Макарони відварити в тій же воді до стану "аль денте", головне - не розварити. Сир натерти на крупній тертці. Все змішати, додавши кмин, і викласти у форму, рясно змащену маслом. Збити яйця, молоко, подрібнену зелень з сіллю і перцем. Залити цією сумішшю. Випікати 30 хв при температурі 180, поки не утвориться зверху рум'яна кірочка.
|