Головна » Статті » Рецепти

Розсипчастий пиріг з курагою
Інгредієнти:
НАЧИНКА
200~250г кисло-солодкої кураги, 2~2,5 склянки води
ТІСТО
150г вершкового масла, 1/2~2/3 склянки цукру, 1,5 склянки борошна
Начинка
Курагу вимити, покласти в маленьку каструльку, налити 1 склянку води і варити 15-20 хвилин до м'якості.
Курагу разом з рідиною, що залишилася перекласти в блендер. Долити ще 1 склянку води і збити. При необхідності, тобто якщо маса буде занадто густа, можна додати ще води.
Якщо немає блендера, то курагу двічі пропустити через м'ясорубку, а потім змішати з водою. Води взяти стільки, щоб вийшла волога ляпающая маса.
Начинку спробувати і, якщо вона дуже кисла, вмішати цукор за смаком.
Якщо ж начинка дуже солодка, то її можна підкислити соком лимона або журавлиною.
Тісто
Масло довести до кімнатної температури.
Міксером збити з цукром. Чим кисліша буде начинка, тим більше цукру потрібно класти в тісто.
Всипати борошно і перемішати міксером на середніх оборотах.
Повинна вийти дрібна жирна крупка.
Невеликий лист або велику форму для випічки застелити фольгою.
Висипати дві третини борошняних крихт. Розрівняти. Не приминать!
Поверх крихт викласти начинку і рівномірно розподілити.
На начинку рівним шаром висипати що залишився сухе тісто.
Поставити в духовку при t=180~200|C до зарумянивания верху - приблизно на 30~35 хвилин.
Готовий пиріг остудити, не виймаючи з форми.
Потім обережно вийняти разом з фольгою.
Порізати на порційні шматки.
Просмотров: 664
Категория: Рецепти |
| Комментарии: 1 | Теги: пиріг

Рекомендовані рецепти:

Апельсиновий пиріг з оливковою олією
Мигдальної-кукурудзяний кекс
Салат "Букет нареченої"
Кекс на згущеному молоці
Рулет з меренги
Мигдальне поліно
Всего комментариев: 0
Name *:
Email *:
Code *: