Головна » Статті » Рецепти

Лимонні тістечка
Інгредієнти :
Масло вершкове - 150 г
Цукрова пудра (для тесту - 1/3 склянки; для посипання - 1/3 склянки) - 2/3 склянки.
Борошно (для тесту - 1.5 склянки; для крему - 3 ст. л.) - 2 склянки.
Сіль (щіпка)
Яйце куряче - 3 шт
Цукор (з гіркою) - 1 склянка.
Цедра лимона (терта) - 1 ст. л.
Сік лимона - 60-70 мл
Рецепт
Для початку приготуємо основу. Вершкове масло повинне прогрітися до кімнатної температури і стати м'яким. Додаємо в нього половину цукрової пудри (1/3 склянки).
Розтираємо масло з цукровою пудрою до стану крему.
Потім додавши борошно та сіль, усе гарненько розмішуємо рукою. Спочатку все перетвориться в крихту, а згодом повинно вийти крохкое тісто.
Викладаємо тісто на дно добре змащеній маслом квадратної форми з стороною 24 см. Спресовуючи, розподіляємо тісто по всій формі.
Потім ставимо в заздалегідь нагріту до 180 градусів духовку й випікаємо 15-20 хвилин до утворення рум'яної скоринки.
Тим часом готуємо лимонний крем. Для цього злегка збиваємо яйця (кімнатної температури) з цукром.
Додати лимонний сік і цедру. Розмішуємо.
Додаємо борошно і ретельно розмішуємо до зникнення грудочок.
Виливаємо наш крем на готову основу.
Відправляємо в духовку і печемо ще 15-20 хвилин при тих же 180 градусах. Потім відставляємо в сторону до повного охолодження.
Після того, як наш виріб охололо, щедро посипаємо його цукровою пудрою й ріжемо гострим ножем на порційні шматки.
Подавайте страву з солодким чаєм і не менш солодкої посмішкою
Автор Ксюшелла
Просмотров: 735
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, розмішуємо

Рекомендовані рецепти:

Манник з сиром
Катаеф з яблуками
Парові булочки
Ягідно-фруктовий десерт
Цукерки з вишні
Ковбаса кров'яна
Всего комментариев: 0
Name *:
Email *:
Code *: