Головна » Статті » Рецепти

Піта - середземноморський хліб
Напевно, хто був у країнах Середземномор'я та Близького Сходу, пробував місцевий хліб, званий піта, який зазвичай порожнистий усередині. Піту так зручно начиняти м'ясом, овочами, рибою, салатом, паштетами. Все, що душа забажає. І завжди смачно!Необхідні умови: 3 склянки білої пшеничної муки, 1 стакан води, про 1 чайній ложці - дріжджів, цукру, солі.
Процес приготування: Нагріти воду до температури 35-37Си розмішати в ній цукор і дріжджі. Накрити полотняною серветкою, нехай дріжджі "оживуть".
Просіяне борошно змішати з сіллю, влити дріжджі. Усе ретельно заважати.
Викласти тісто на обробну дошку, накрити серветкою і дати підійти, щоб обсяг збільшився вдвічі.
Духовку максимально розігріти, потрібно близько 240-250С.
Розділити тісто на шматочки з куряче яйце. Розкачати в тонкі коржі діаметром близько 15 см, викласти піти на сухе деко і негайно, без вистоювання відправити в духовку.
Випікати 5-7 хвилин, поки піти не роздуються і злегка зарум'яняться.


Просмотров: 767
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, дріжджі

Рекомендовані рецепти:

Печериці, замариновані з чилі і медом
Салат "Свіжість"
Салат "Чоловіча радість" (рецепт)
Шашлички з індички з беконом
Горіхово-яблучний кекс
Супчик сирно-м'ясний з овочами
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: