Цей салатик буде цікавий не тільки своїм складом і поєднанням компонентів, хоча і воно, звичайно, заслуговує на увагу, так як салат виходить дуже смачним. Незвичний салат "Гранатовий Їжачок" робить саме його оформлення, красиве і незвичайне, у вигляді їжачка з колючками з гранатових зернят і завдяки цьому ця страва чудово підійде для свят, в тому числі і дитячих!
Для приготування вам знадобиться: одна куряча грудка, 200 грамів печериць, три курячих яйця, одна цибуля-порей, три штучки маринованих огірочків, п'ять-шість штук чорносливу, половинка бескосточкового граната, а також майонез, сіль, рослинна олія для смаження і виноград для прикраси.
Куряче м'ясо слід відварити до готовності і потім порізати на дрібні шматочки. Чорнослив залити рештою бульйоном на півгодини, а після злегка обсушити і теж дрібно нарізати. Цибулю подрібнити (білу частину) і трохи обсмажити на олії, після чого додати до нього на сковорідку нарізані шампіньйони і смажити поки рідина не випарується. Мариновані огірки порізати кубиками. Зварені круто яйця натерти на крупній тертці. Потім викладати салат шарами на плоске блюдо, промазуючи шари майонезом і надаючи їм необхідну форму в наступному порядку: суміш печериць і цибулі, м'ясо курки, чорнослив, огірочки і яйця. Зверху добре змастити майонезом і зробити голки з граната, а також очі та носик їжачка з чернослива.Еще прикрасити гілочкою винограду і зеленню цибулі.