Гарний, ароматний пиріг - перевертень, який дуже легко приготувати. Кількість і пропорції сухофруктів можете змінювати на свій розсуд
Інгредієнти для тіста: 200 мл кефіру, одне яйце, 4 ст. л. рослинної олії, 4 ст. л. цукру, 500 грам борошна, чайна ложка соди (погасити кефіром або оцтом). Для начинки: 150 грам кураги, 100 грам чорносливу і родзинок, приблизно півсклянки цукру, трохи масла для змащування форми.
Якщо сода буде виплачуватись не оцтом, а кефіром, то спочатку потрібно всипати її в кефір, розмішати і почекати поки пройде реакція. Потім додати цукор, яйце і влити олію. Все збити міксером. Додати просіяне борошно, замісити тісто. Дати йому постояти хвилин 20. Тим часом з чорносливу видалити кісточки, сухофрукти промити і залити окропом хвилин на п'ять. Потім обсушити.
Змастити форму для запікання олією, присипати цукром. Розкласти сухофрукти в один шар. Зверху залити тестом. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку і випікати до рум'яного кольору (хвилин 25-30). Готовий пиріг перевернути на блюдо і дати охолонути. Щоб корж вийшов соковитіше, його можна просочити сиропом і потім перевертати пиріг.
|