Головна » Статті » Рецепти

Пиріг з сухофруктами
Гарний, ароматний пиріг - перевертень, який дуже легко приготувати. Кількість і пропорції сухофруктів можете змінювати на свій розсуд

Інгредієнти для тіста: 200 мл кефіру, одне яйце, 4 ст. л. рослинної олії, 4 ст. л. цукру, 500 грам борошна, чайна ложка соди (погасити кефіром або оцтом).
Для начинки: 150 грам кураги, 100 грам чорносливу і родзинок, приблизно півсклянки цукру, трохи масла для змащування форми.

Якщо сода буде виплачуватись не оцтом, а кефіром, то спочатку потрібно всипати її в кефір, розмішати і почекати поки пройде реакція. Потім додати цукор, яйце і влити олію. Все збити міксером. Додати просіяне борошно, замісити тісто. Дати йому постояти хвилин 20.
Тим часом з чорносливу видалити кісточки, сухофрукти промити і залити окропом хвилин на п'ять. Потім обсушити.

Змастити форму для запікання олією, присипати цукром. Розкласти сухофрукти в один шар. Зверху залити тестом. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку і випікати до рум'яного кольору (хвилин 25-30). Готовий пиріг перевернути на блюдо і дати охолонути. Щоб корж вийшов соковитіше, його можна просочити сиропом і потім перевертати пиріг.
Просмотров: 619
Категория: Рецепти |
| Теги: пиріг, цукру

Рекомендовані рецепти:

Закритий лимонний пиріг
Ажурні млинці (рецепт)
Апельсиновий пиріг з оливковою олією
Омлет-бісквіт
Катаеф з яблуками
Печінка, приготована з овочами
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: