Цибулевий салат - це відмінна закуска до будь-якого м'яса, особливо жирного, до різного виду копченостям, сала і шинки, сосисок і сарделькам. Варіюючи кількість перцю, можна отримати смак від досить м'якого, дуже горького.Нужно тонко нарізати півкільцями 2-3 цибулини середнього розміру. Дуже добре, якщо відразу взяли білий салатний або фіолетовий лук, який солодкий і сам по собі. Але і звичайний лук можна навести "порядок", витримавши 5 хвилин в окропі. Залити, потримати, відкинути на друшляк, промити кілька разів холодною водою, і знову на 15 хвилин залити холодною водою, додавши жменю кубиків льоду з морозилки. Тепер треба злити всю рідину, і струшуючи друшляк, максимально обсушити цибулю. Готуємо заправку - збити 2 столові ложки будь-якого пісного мала, 1 столову ложку яблучного оцту, по чайній ложці солі, соєвого соусу, меленого червоного, чорного перцю і паприки, пів чайної ложки цукру. Залити, добре перемішати, прикрити і нехай постоїть хвилин 30. Можна ще додати столову ложку томатної пасти для приємного кольору салату.
|