Головна » Статті » Рецепти

Пиріг з грибами і гречкою
Рецепт традиційної російської кухні, але з моїми доповненнями, що стосуються, в першу чергу, консистенції тесту. Я готую такий пиріг з дуже м'яким липким тестом, яке практично неможливо розкачати і тому я його просто розминаю - розтягую руками.
У результаті виходить тонкий пиріг - коржик з м'яким «пуховою» тестом і солідним кількістю начинки, зіставних за кількістю з тістом. Традиційно такий пиріг подається до борщу - супів, але я люблю його і з чаєм, так і просто так. Спробуйте!
СКЛАД:
Для тесту вам знадобиться:
Борошно - 2 склянки + 2 чайні ложки для дріжджовий бовтанки
Вода - 1 склянка
Сухі дріжджі - 1 чайна ложкаСоль - 1 чайна ложкаСахар - 1 чайна ложкаРастительное масло - 3 столові ложки
Для начинки:
Гречана крупа - 1 склянка
Сухі гриби - жменю (можна готувати з печерицями, знадобиться близько 200 г)
Ріпчаста цибуля - 1 велика цибулина
Сіль
ПРИГОТУВАННЯ:
чверть склянки води додайте сухі дріжджі, цукор і 2 чайні ложки борошна. Все перемішати до однорідної бовтанки без грудок і залиште в теплі на 15 - 20 хвилин. Якщо свіжі дріжджі, через 15 хвилин на поверхні бовтанки з'явиться пінна шапочка, а якщо шапочки не буде, дріжджі варто замінити.
Борошно просійте в миску, додайте сіль, розмішайте. Зробіть у центрі борошняний гірки лунку і вилийте дріжджову суміш і залишилася за рецептом воду.
Замісіть м'яке липке тісто.
Замішане тісто добре вимісіть (10 - 15 хвилин). В процесі вимішування додавайте потроху рослинна олія.
зрештою у мене вийшло дуже м'яке, жидковатое, липке тісто.
Миску з тістом накрийте плівкою або кришкою та залиште в теплі для підйому. Тісто повинне збільшитися в обсязі в 2 - 3 рази.
Для начинки, за 2 - 3 години до початку готування замочіть сухі гриби в холодній воді, щоб вони наситились вологою і розбухнули.
Гриби добре промийте під проточною водою, а воду, що залишилася від замочування, ретельно процідіть, щоб видалити можливі частинки піску, залийте гриби і відварити до готовності (близько 20 хвилин).
Відварені гриби відцідіть та дрібно наріжте або пропустіть через м ’ ясорубку з великою ґратами. Відвар використовуйте для заливки гречки.
Гречану крупу переберіть, промийте, обсушіть і злегка обсмажте на сухій сковорідці до зміни кольору і появи характерного гречаного запаху.
Закип'ятіть 2 склянки води (якщо будете використовувати відвар, що залишився від грибів, то візьміть стільки води, щоб в цілому вийшло 2 склянки рідини).
Всипте в киплячу воду гречку, посоліть і дайте покипіти 1 - 2 хвилини. Закрити каструлю кришкою і залиште в теплі до готовності гречки.
Ріпчасту цибулю наріжте дрібним кубиком і обсмажте на олії до прозорості. Додайте нарізані гриби і обсмажуйте до сухості фаршу і бажаної ступеня зажаристости.
Якщо будете готувати зі свіжими печерицями, гриби дрібно наріжте (відварювати не потрібно) і обсмажуйте разом з цибулею до сухості фаршу.
Додайте до грибів-луку гречку (на цей момент вона повинна бути повністю готова! не сирої!), при необхідності сіль, перемішайте і дайте застигнути (не до теплого, а до кімнатної температури!).
Підійшло тісто викладіть на присипану борошном дошку. Сформуйте з тіста кулю і розімніть в коржик.
На центр коржі викладіть гречану начинку і злегка ущільніть.
Збираючи кінці тесту, закрийте начинку.
Акуратно розімніть тіста з начинкою до бажаної товщини.
Перекладіть на застелений папером для випічки деко.
Випікайте при 200 - 210 С до зарумянивания 9около 10 хвилин). Якщо тісто при випічці буде споруджувати, зробіть кілька проколів для виходу пари (можна перед початком випічки зробити невелику дірочку по центру пирога).
Відразу ж після випічки змастіть олією.
Дуже бажано відразу ж після випічки перекласти пиріг на грати, щоб не підмок нижній шар тіста.
Я подаю пиріг в нарізаному вигляді.
Приємного вам апетиту!
Просмотров: 1248
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, пиріг, гриби

Рекомендовані рецепти:

Імбирне печиво
Яєчня по-італійськи
Салат "Сільський"
Меренги з лимонним кремом
Печінка, приготована з овочами
Ажурні млинці (рецепт)
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: