Головна » Статті » Рецепти |
Пиріг з грибами і гречкою
Рецепт традиційної російської кухні, але з моїми доповненнями, що стосуються, в першу чергу, консистенції тесту. Я готую такий пиріг з дуже м'яким липким тестом, яке практично неможливо розкачати і тому я його просто розминаю - розтягую руками. У результаті виходить тонкий пиріг - коржик з м'яким «пуховою» тестом і солідним кількістю начинки, зіставних за кількістю з тістом. Традиційно такий пиріг подається до борщу - супів, але я люблю його і з чаєм, так і просто так. Спробуйте! СКЛАД: Для тесту вам знадобиться: Борошно - 2 склянки + 2 чайні ложки для дріжджовий бовтанки Вода - 1 склянка Сухі дріжджі - 1 чайна ложкаСоль - 1 чайна ложкаСахар - 1 чайна ложкаРастительное масло - 3 столові ложки Для начинки: Гречана крупа - 1 склянка Сухі гриби - жменю (можна готувати з печерицями, знадобиться близько 200 г) Ріпчаста цибуля - 1 велика цибулина Сіль ПРИГОТУВАННЯ: чверть склянки води додайте сухі дріжджі, цукор і 2 чайні ложки борошна. Все перемішати до однорідної бовтанки без грудок і залиште в теплі на 15 - 20 хвилин. Якщо свіжі дріжджі, через 15 хвилин на поверхні бовтанки з'явиться пінна шапочка, а якщо шапочки не буде, дріжджі варто замінити. Борошно просійте в миску, додайте сіль, розмішайте. Зробіть у центрі борошняний гірки лунку і вилийте дріжджову суміш і залишилася за рецептом воду. Замісіть м'яке липке тісто. Замішане тісто добре вимісіть (10 - 15 хвилин). В процесі вимішування додавайте потроху рослинна олія. зрештою у мене вийшло дуже м'яке, жидковатое, липке тісто. Миску з тістом накрийте плівкою або кришкою та залиште в теплі для підйому. Тісто повинне збільшитися в обсязі в 2 - 3 рази. Для начинки, за 2 - 3 години до початку готування замочіть сухі гриби в холодній воді, щоб вони наситились вологою і розбухнули. Гриби добре промийте під проточною водою, а воду, що залишилася від замочування, ретельно процідіть, щоб видалити можливі частинки піску, залийте гриби і відварити до готовності (близько 20 хвилин). Відварені гриби відцідіть та дрібно наріжте або пропустіть через м ’ ясорубку з великою ґратами. Відвар використовуйте для заливки гречки. Гречану крупу переберіть, промийте, обсушіть і злегка обсмажте на сухій сковорідці до зміни кольору і появи характерного гречаного запаху. Закип'ятіть 2 склянки води (якщо будете використовувати відвар, що залишився від грибів, то візьміть стільки води, щоб в цілому вийшло 2 склянки рідини). Всипте в киплячу воду гречку, посоліть і дайте покипіти 1 - 2 хвилини. Закрити каструлю кришкою і залиште в теплі до готовності гречки. Ріпчасту цибулю наріжте дрібним кубиком і обсмажте на олії до прозорості. Додайте нарізані гриби і обсмажуйте до сухості фаршу і бажаної ступеня зажаристости. Якщо будете готувати зі свіжими печерицями, гриби дрібно наріжте (відварювати не потрібно) і обсмажуйте разом з цибулею до сухості фаршу. Додайте до грибів-луку гречку (на цей момент вона повинна бути повністю готова! не сирої!), при необхідності сіль, перемішайте і дайте застигнути (не до теплого, а до кімнатної температури!). Підійшло тісто викладіть на присипану борошном дошку. Сформуйте з тіста кулю і розімніть в коржик. На центр коржі викладіть гречану начинку і злегка ущільніть. Збираючи кінці тесту, закрийте начинку. Акуратно розімніть тіста з начинкою до бажаної товщини. Перекладіть на застелений папером для випічки деко. Випікайте при 200 - 210 С до зарумянивания 9около 10 хвилин). Якщо тісто при випічці буде споруджувати, зробіть кілька проколів для виходу пари (можна перед початком випічки зробити невелику дірочку по центру пирога). Відразу ж після випічки змастіть олією. Дуже бажано відразу ж після випічки перекласти пиріг на грати, щоб не підмок нижній шар тіста. Я подаю пиріг в нарізаному вигляді. Приємного вам апетиту! | |
Просмотров: 1315 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |