Таку закуску можна дуже швидко приготувати вдома, готуючись до приходу гостей. Виходить гостро, смачно, ситно, загалом любителям екзотики повинно сподобатися. Необхідні продукти: один стиглий м'який авокадо, один свіжий стручковий чилійський перець, цибуля ріпчаста, помідори і сіль крупна.
Цибуля ріпчаста треба почистити і нарізати дрібно кубиками, потім ще додатково порубати ножем на обробній дошці. Помідор моєму і теж подрібнюємо на обробній дошці. Цибуля перетираємо з сіллю в ступі, повинен рясно виділятися сік, сюди ж подрібнений помідор і нарізану кубиками м'якоть авокадо. До речі, авокадо можна взагалі не нарізати, а десертною ложкою невеликими частинами виймати м'якоть в окрему страву.
Тепер черга гострого перцю: розрізаємо вздовж і виймаємо насіння, якщо насіння залишити - буде ДУЖЕ ГОСТРО! Нарізаємо чилійський перець дуже дуже дрібно, всі інгредієнти з'єднуємо в ступі і двома ложками ретельно подрібнюємо. Блендером не треба подрібнювати, інакше буде паста, а нам потрібна подрібнена з видимим шматочками закуска. Намазуємо її на чорний хлібець і їмо. Приємного!