Звичайна гречана каша в поєднання з консервованою рибою (причому це не обов'язково має бути саме консервований тунець, також можна використовувати для приготування такої каші лосося або горбушу) виходить на подив апетитною, соковитою і дуже смачною!
Для приготування потрібні такі складники: один стакан гречаної крупи, дві склянки води, одна банка консервованої риби, одна досить велика голівка ріпчастої цибулі, приблизно дві столові ложки рослинної олії, сіль за смаком.
Крупу спочатку слід перебрати і промити, потім відкинути на сито, щоб з крупи стекла вода і трохи обсмажити її, постійно помішуючи, на сухій розпеченій сковорідці - від цього гречка буде мати чудовий аромат. Воду закип'ятити і підсолити за смаком і всипати в киплячу воду обсмажену крупу, а після того, як каша знову закипить, влити до неї столову ложку рослинного масла і відварити кашу до готовності. Тим часом нарізану півкільцями (або дрібніші) ріпчасту цибулю обсмажити на рослинному маслі, додати на сковорідку до цибулі консервовану рибу, попередньо розім'яту, разом з усією рідиною і готувати ще 3-4 хвилини. Змішати масу зі сковорідки з готової гречаною кашею і трошки прогріти на невеликому вогні. При подачі можна посипати рубленою зеленню.