Рибу можна брати практично будь-яку, головне - без кісток. Блюдо готуватися легко, рибка виходить ніжною і сочной.Необходимые продукти: 700-800 го рибного філе (тріски, пікші, минтая, крижаний, нототенії), 2 цибулини, 1 зелений болгарський перець, 1 склянка сметани, 2 столові ложки майонезу, 1 столова ложка рослинного масла, 100 гр твердого сиру, сіль, мускатний горіх, чорний мелений перець. Процес приготування: філе розрізати поперек на смужки. Цибулю порізати півкільцями. Болгарський перець - кільцями. Сир натерти на крупній тертці. Нагріти олію в глибокій сковороді, злегка обсмажити рибу. Посолити і поперчити. Витягнути, там же підрум'янити цибулю, потім трохи підсмажити перець. В цю ж сковорідку знову скласти рибу шаром, посипати мускатним горіхом, намазати сметаною. Потім розкласти цибулю, зверху - болгарський перець. Залити сметаною, засипати сиром. Поставити в духовку, заздалегідь розігріту до 180С. Запікати 30-40 хв, поки не утворюється розплавлена сирна скоринка.
|