Ніжні, повітряні пампухи посипані цукровою пудрою і тертим шоколадом...Як же це смачно! Особливо з чашкою гарячого, ароматного какао!
Інгредієнти: 150 мл. молока, 250-300 грам борошна, 2 яйця, 15 грам мокрих дріжджів, дрібка солі, 50 грам цукру (за смаком), тетрый шоколад і цукрова пудра для обсипання, рослинна олія для фритюру.
Молочко злегка підігрійте, розчиніть у ньому дріжджі, сіль і цукор. Яйця розділити жовток і білок. Жовтки додайте в молоко, білки поки відкладіть в сторону. Всипте в молоко з дріжджами просіяне борошно. Вимісіть тісто. Збийте білки в піну, обережно введіть в тісто. Накрийте посуд з тістом, поставте в тепле місце і залишити для підйому на півгодини.
Потім присипте стіл борошном, викладіть на нього тісто, розкачайте його в пласт (не дуже тонко, приблизно в 1 см завтовшки). Склянкою вирізуйте кружечки, можна вирізати серединку маленькою чарочкою або пробкою від пластикової пляшки. Залиште пончики ще на півгодини в теплі.
Обсмажуйте у фритюрі до золотистого кольору. Дайте охолонути до кімнатної температури і обваляйте в цукровій пудрі, змішаної з шоколадом.