Дивно простенький по приготуванню і складу рецептик, але разом з цим просто чудово смачний, а особливо добре ласує ним з картоплею і з оселедцем - ну просто смакота вийде!
Необхідні для приготування складові: 300 грамів буряка, 70 грамів зеленої цибульки, один зубчик часнику, 150 мілілітрів сухого червоного вина (за відсутністю оного можна замінити його змішавши три-чотири столові ложки оцту та 100 мілілітрів води), лавровий листок, чорний перець горошком, сіль, зелень кропу, одна-дві столові ложки хрону і 150 грамів густого йогурту; ну і також філе оселедця з цибулею, відварену картоплю "в мундирі" і чорний хліб для подачі салату.
Буряки слід відварити або запекти в духовці, а потім очистити і порізати невеликими кубиками. Зелену цибулю дрібно порізати. Вино (або суміш води з оцтом) вилити в невелику каструльку, туди ж відправити лавровий лист, кілька горошин чорного перцю, щіпку солі і уварити рідину до половини всього об'єму, після чого остудити, додати нарубану зелень кропу, видавити в суміш часник і помістити туди нарізану буряк та цибулю. Все це відправити на ніч (або на кілька годин) в холодильник. Потім маринад злити (трішки можна залишити), додати хрін і заправити салат йогуртом. За смаком додати сіль і перець. Подавати салат з картоплею, оселедцем і чорним хлібом