Крім яблук і моркви додаються в тісто горіхи, а за бажанням можна покласти ще родзинки. Ну і, звичайно, вони можуть бути не тільки «міні», але і цілком нормальними мафінами. Тільки час випікання потрібно буде трохи збільшити. Інгредієнти: 175 грам борошна, 2 яйця, 150 г цукру, 100 мл рослинного масла, по дрібці солі і кориці, 80 грам мелених горіхів, 2-3 ст. ложки рубаних горіхів, одне яблуко, 200 г моркви, 2 ч. л. розпушувача.
Відразу ж підготуйте формочки - змастіть їх маслом і прокладете пекарської папером або вкладіть паперові розеточки для мафінів. Якщо силіконові формочки, то досить змастити їх маслом. Духовку розігрійте до 180 градусів.
Мелені горіхи злегка підсушіть на сухий сковорідці до легкої зміни кольору. Остудіть. Змішайте просіяне борошно, сіль, корицю, розпушувач, мелені горіхи. Яблуко і моркву очистіть від шкірки і натріть на дрібній тертці. Збийте міксером яйця з цукром, влийте олію і ще раз все добре збийте. Додайте борошняну суміш, ретельно вимішайте, щоб не було грудочок. Введіть терте яблуко і морквину. Знову перемішайте.
Заповніть формочки трохи більше ніж наполовину, посипте верх рубаними горішками і поставте в гарячу духовку на 25-30 хвилин. Готові маффіни відразу з формочок не виймайте, дайте їм постояти хвилин десять - тоді дістати їх буде легше. Приємного апетиту!