Головна » Статті » Рецепти

Булочки з шинкою, зеленню і часником
Ці досить незвичайні і дивовижні булочки з шинкою досить легкі в приготуванні і практично не потребують будь-яких особливих навичок і приготувань. Все досить просто - тісто, кілька скибочок шинки, трохи зелені з часником, Ваша фантазія і вуаля… шикарні булочки готові і, я впевнений, порадують своїм смаком Вас і ваших домочадців…
Склад:
- 380 грамів борошна
- 1 чайна ложка солі
- 2 чайні ложки цукру
- 1 ½ чайних ложки сухих активних дріжджів
- 150 мл молока
- Одне яйце
- 70 г вершкового масла або маргарину
- 8 скибочок шинки
- Один яєчний жовток, збитий з однією столовою ложкою молока
Зелень петрушки
- 3-4 зубчики часнику
Рецепт приготування булочок з шинкою:
- В миску просіваємо борошно, додаємо сіль, цукор, сухі дріжджі, вбиваємо яйце, вливаємо тепле молоко і все перемішуємо дерев'яною ложкою, щоб борошно ввібрала в себе рідина. Потім додаємо в тісто розтоплене і охолоджене до 40 градусів вершкове масло або маргарин, і починаємо вимісити тісто протягом 5-6 хвилин. Також для цих цілей можна скористатися кухонним комбайном або хлебопечкой в режимі замісу тіста. У результаті має вийти дуже м'яке і еластичне тісто.
- Формуємо з тіста кулю, перекладаємо його в миску і, накривши зверху тонким рушником, залишаємо в теплому місці на годину - півтора, поки тісто як слід не підійде і не збільшитися в обсязі в півтора-два рази.
- По закінченні часу підійшло тісто обминаем і перекладаємо його на присипану борошном робочу поверхню. Потім розділити тісто на 8 рівних шматочків.
- Розгортаємо качалкою кожен шматочок, потім викладаємо на нього шматочок шинки (не дуже товстий)…
…Після цього звертаємо тісто з шинкою в рулет, защипывая краю. В результаті у Вас повинен вийти своєрідний пиріжок овальної форми.- Гострим ножем робимо на кожній сформованої булочці глибокий поздовжній розріз і потім викладаємо їх на змащений маслом лист.
- Змащуємо кожну булочку зверху яєчним жовтком, збитим з однією столовою ложкою молока.
- Коли всі булочки будуть сформовані, залишаємо їх у спокої на 10-15 хвилин і переходимо до приготування часникової обмазки.
- В ступці або за допомогою землянки подрібнюємо часник до стану кашки, потім додаємо до нього дрібно нарізану зелень петрушки. Все перемішуємо до однорідної маси.
- В центр кожної булочки викладаємо трохи раніше приготовленої часникової обмазки.
- Випікаємо булочки з шинкою в заздалегідь прогрітій духовці 7-8 хвилин при температурі 200 градусів, потім зменшуємо температуру до 180 градусів і продовжуємо випікати булочки ще 4-5 хвилин.
- Готові булочки перекладаємо на решітку і даємо їм трохи охолонути.
От і все, незвичайні і дуже апетитні булочки з шинкою готові. А ідея цих дивних і незвичайних булочок була мною подсмотрена на одному із закордонних блогів Cafe of East, який присвячений у тому числі і випічці.
Просмотров: 726
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, Булочки

Рекомендовані рецепти:

Шарлотка з мандаринами
Хрустка випічка
"Той самий" столичний кекс
Овочі, запечені з прянощами і медом
Сирно-овочева паста
Пиріжки з щавлем і яйцем
Всего комментариев: 0
Name *:
Email *:
Code *: