Цікавий варіант домашнього хліба з сухофруктами. Можна замість кураги взяти чорнослив або финики.Необходимые продукти: 1 стакан житнього борошна або пшеничної муки грубого помелу, 3 столові ложки висівок, півсклянки цукру, 200 гр кураги, 300 мл знежиреного молока, 1 столова ложка розпушувача, 1 столова ложка насіння кмину, 1 столова ложка рослинного масла, щіпка солі Процес приготування: курагу промити, залити окропом на 10 хвилин, воду злити і дрібно порізати. Перемішати висівки, цукор і порізану курагу, залити суміш молоком, накрити полотняною серветкою і залишити на 2 години при кімнатній температурі. Потім насипати борошно, сіль, розпушувач і кмин. Все добре місити в однорідну масу. Спеціальну форму для хліба вистилати папером для випічки, змастити рослинною олією і викласти тісто. Випікати в попередньо розігрітій до 180°С духовці поки хліб не підніметься і не буде зверху твердим на дотик, приблизно 40-50 хвилин. Вийняти хліб з форми, повністю остудити і обгорнути у фольгу.
|