Головна » Статті » Рецепти

Samosa - індійські пиріжки
Самос - це чудо, яке потрібно обов'язково спробувати!
Вони незвичайні у всьому - і смак у них незвичайний, і тісто, і форма. Начинка може бути будь-якої - підуть будь-які овочі, які у вас є в наявності.
Побалуйте своїх близьких цим дивом з індійської кухні, або здивуйте своїх гостей - вони напевно будуть у захваті!
Інгредієнти:
* Борошно пшеничне - 4 склянки.
* Крупа манна - 4 ст. л.
* Масло вершкове - 4 ст. л.
* Вода - 1 склянка.
* Сіль - 2 ч. л.
* Начинка (Будь-яка картофельно-овочева суміш)
* Масло (Рослинна олія для смаження)
Рецепт
Отже, все починається з приготування тіста.
Насипте в чашку 4 склянки борошна і змішайте його з сіллю і манною крупою. Помістіть в кухоль 4 столових ложки вершкового масла і розтопіть його в духовці при 120-і градусах. Також приготуйте 1 склянку гарячої води.
Тепер сам процес.
Зробіть у гірці борошна невелику лунку і влийте туди розігріте масло. Гарненько все перемішайте руками.
Далі додавайте помаленьку гарячу воду, продовжуючи місити, щоб вийшло щільне, гладке і не пристающее до рук тісто.
Загорніть отримане тісто в плівку або просто накрийте його рушником і відкладіть в сторону хвилин на 20. Нехай тісто дозріє.
Поки дозріває тісто, займемося начинкою.
В якості начинки можуть служити будь-які відварені овочі, змішані з товченим картоплею. Як приклад, розповім про начинку, яку я робив при приготуванні цих Самос.
Отже, спочатку відваром картоплю. Варити треба обов'язково в шкірці, щоб зберегти всі корисні речовини та вітаміни. Варіть хвилин 30, поки картопля не стане м'яким.
Перевірити готовність можна звичайної вилкою, проштрикнув їй картоплину. Якщо вилка увійшла м'яко, то картопля готовий.
Приготуйте будь-які овочі. Підійде все, що у вас є в наявності. У мене тут цвітна капуста, заморожений зелений горошок, спаржа і мангольд (є такий чудовий сорт буряка).
Відваріть овочі в невеликому кол-ве підсоленої води, до м'якості. Зазвичай вистачає хвилин п'яти - десяти.
Поки варяться овочі, розтовчіть картоплю.
Тепер злийте з овочів воду і подрібніть їх у блендері. Якщо немає блендера, то можна пропустити їх через м'ясорубку, або просто дрібно порізати ножем.
Змішайте отриману овочеву суміш з картоплею.
Посоліть до смаку і додайте бажані спеції. Також можна додати томатної пасти, або гострий соус "Чилі". Я додав соус "Чилі", оскільки дуже люблю гостре.
Також дуже бажано додати свіжу зелень.Все гарненько перемішайте,- це й буде наша начинка.
Тепер головне - ліплення наших Самос!Розділіть тісто на кульки розміром з пару волоських горіхів.
Розкачайте кожну кульку в круглу коржик, 3-5 міліметрів товщиною і розріжте її навпіл.
Візьміть половинку коржики і зробити з неї такий ось кульок. Зліпіть краю і начиніть картофельно-овочевий сумішшю.
Підігніть верхівку, щоб вийшов трикутник. Якщо краю погано злипаються, то можна змочити їх теплою водою.
Розігрійте олію і смажте в ньому наші Самос до золотисто-коричневого кольору. Смажити потрібно у великому кол-ве олії на середньому вогні! Зазвичай на це йде близько п'яти хвилин.
Готові Самос промокніть серветкою і подавайте зі сметаною (або йогуртом) і зеленню (за бажанням).
Ось наші чудові Самосики готові!
Приємного апетиту!
Автор: Aron-Space
Просмотров: 988
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, самос

Рекомендовані рецепти:

Пиріг "Ягідне хмарина"
Маковий пиріг з шоколадним кремом
Тарталетки з куркою і помідорами
Баклажани з сиром і помідорами
Шоколадне печиво
Пиріжки з повидлом
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: