Рецепт підходить для приготування будь-якої жирної свіжої риби, але не кістлявою, наприклад, сьомги, палтуса.Необходимые продукти: 4 рибних стейка (з шкірою), 2 буряки, 2 зубчики часнику, 1 лимон, пучок кропу, 2 столові ложки сметани, готового тертого магазинного хрону (з оцтом), соняшникової олії, сіль, чорний мелений перець. Процес приготування: Заздалегідь запекти в духовці буряк, остудити, очистити. Нарізати тонкими скибочками, полити половиною вичавленого соку з лимона. Кріп дрібно порубати. Більшу частину змішати в однорідну масу з продавлений через прес часником, сіллю, перцем, хріном, сметаною і лимонним соком. З боку шкіри у рибі зробити паралельні поперечні надрізи, глибиною в 1 див. В сковороді на розігрітій олії смажити стейки з боку шкірки 5 хвилин, перевернути, посолити, поперчити, ще пару хвилин обсмажити і помістити на 10 хвилин у духовку, нагріту до 180°С. Сома і буряк викласти на тарілку, полити приготованим соусом, посипати кропом
|