За рецептурою мафіни готуються на натуральному йогурті без фруктових добавок. Але це не критично. На мій погляд, фруктові йогурти роблять випічку ще смачніше, різноманітніше, цікавіше.
Інгредієнти: 350 мл йогурту, два яйця, 450 грам борошна, 150 г цукру, 150 г вершкового масла, столова ложка розпушувача.
Масло потрібно розтопити і охолодити до кімнатної температури. Потім змішати з йогуртом. В окремому посуді збити яйця з цукром в пишну піну. Змішати обидві маси і поступово всипати просіяне борошно. В кінці додати розпушувач. Перемішати до отримання досить густого однорідного тіста. Якщо ви використовуєте фруктовий йогурт, то можна додати шматочки фруктів або родзинки, але і без добавок буде смачно. Тісто розкласти по формах, заповнювати їх трохи більше ніж наполовину від обсягу. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку і випікати 20-25 хвилин. Готуються мафіни дуже швидко. На сам заміс тіста піде не більше десяти хвилин плюс час на випікання. Через півгодини у вас буде свіжа смачна домашня випічка. Приємного апетиту!
|