Екзотична яловичина порадує незвичайним інгредієнтом - фініками в томатному соусе.Необходимые продукти: 500 г м'якоті яловичини, осьмина буханця житнього хліба (Бородинський), 3 свіжих помідора, 2 ст. ложки томатної пасти, стакан фініків без кісточок, 3 ст. ложки оливкової олії, червоний і чорний мелений перець, сіль.
Процес приготування: м'ясо нарізати кубиками 3 см, обсмажити в глибокому сотейнику в 2 ст. л. олії до утворення скоринки. Перекласти.
Влити залишок масла, прогріти з томатною пастою, додати фініки.
Хліб розрізати на маленькі шматочки, підсушити в духовці. Потім залити склянкою окропу, проварити 10 хвилин, процідити через марлю і влити відвар до томатного соусу.
Повернути м'ясо. Розмішати, посолити і поперчити.
Помідори обшпарити окропом, відразу після цього занурити в холодну воду, сіяти шкірку, подрібнити і з'єднати з яловичиною. Влити окріп, щоб повністю все було покрито рідиною.
Під кришкою тушкувати півгодини.
Подавати зі свіжою зеленню - пір'я цибулі, петрушка, кріп.
|