Головна » Статті » Рецепти |
Львівський сирник
Це не сирник і в жодному разі не чізкейк, це Сирник! Важко уявити собі львівську кондитерську, або просто кав'ярню, без цих ласощів. Та й взагалі, його роблять, хоча б раз на рік, більшість господинь Галичини. Ідеальним поєднанням для нього буде чашка свіжозвареної в мідній джезві, ароматної кави. Приготування диво-сирник за всіма правилами, як рекомендувала Дарія Цвек: дуже просте, але результат вас порадує! Джерело: Лека (romashovaa) з ЖЖ Інгредієнти * Сир (жирний) - 500 г * Яйце - 4 шт * Цукор (сирник-150 г, глазур - 2 ст.л.) - 200 г * Масло вершкове (сирник-100 г, 1 ст.л.-глазур) - 130 г * Цедра лимона - 1 шт * Ізюм - 30 г * Крупа манна - 1 ст. л. * Сметана (глазур) - 2-3 ст. л. * Какао-порошок (глазур) - 2 ст. л. Приготування Сир пропустити через м'ясорубку або протерти через сито. Увага! Сир не повинен бути мокрий, інакше сирник буде дуже щільний. Якщо сир мокрий, його треба підвісити в марлі на пару годин для стікання, або покласти в марлі в друшляк і притиснути зверху вантажем (наприклад пачкою гречки або чого іншого). Жовтки збити з цукром (в оригіналі було 200 г, я зменшила до 150 г) до однорідної глянсовою маси. Додаємо манку, масло кімнатної температури, родзинки і цедру лимона. Додаємо сир і перемішуємо міксером на низькій швидкості (недовго!). Потім білки збиваємо до піків. Викласти білки в сирну масу і акуратно перемішати ложкою. Форму для випікання змастити маслом і присипати борошном (я використовую замість цього пергамент). Викласти масу у форму і поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 50-60 хв. Орієнтуйтеся на свою духовку, мені вистачило 30 хвилин. Для глазурі: 1 ст.л. масла розтопити з 2 ст.л. цукру на маленькому вогні, постійно помішуючи. Потім додати 2-3 ст.л. сметани, добре вимішати і насипати 2 ст.л. какао. Продовжувати варити на малому вогні добре перемешивая.Не перестаючи заважати, довести до кипіння і вимкнути вогонь. Коли сирник буде готовий, дістати його з духовки і дати йому повністю схолонути, потім вийняти з форми, просто перевернути його і полити гарячої глазур'ю. І найголовніше - сирник повинен вистоятися в холодильнику 5-6 годин, а краще всю ніч. У жодному разі не намагайтеся його з'їсти відразу після приготування! Автор: Иррез | |
Просмотров: 1240 Категория: Рецепти |
| |
| Комментарии: 1 | |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |