Головна » Статті » Рецепти

Львівський сирник
Це не сирник і в жодному разі не чізкейк, це Сирник! Важко уявити собі львівську кондитерську, або просто кав'ярню, без цих ласощів. Та й взагалі, його роблять, хоча б раз на рік, більшість господинь Галичини.
Ідеальним поєднанням для нього буде чашка свіжозвареної в мідній джезві, ароматної кави. Приготування диво-сирник за всіма правилами, як рекомендувала Дарія Цвек: дуже просте, але результат вас порадує!
Джерело: Лека (romashovaa) з ЖЖ
Інгредієнти
* Сир (жирний) - 500 г
* Яйце - 4 шт
* Цукор (сирник-150 г, глазур - 2 ст.л.) - 200 г
* Масло вершкове (сирник-100 г, 1 ст.л.-глазур) - 130 г
* Цедра лимона - 1 шт
* Ізюм - 30 г
* Крупа манна - 1 ст. л.
* Сметана (глазур) - 2-3 ст. л.
* Какао-порошок (глазур) - 2 ст. л.
Приготування
Сир пропустити через м'ясорубку або протерти через сито. Увага! Сир не повинен бути мокрий, інакше сирник буде дуже щільний.
Якщо сир мокрий, його треба підвісити в марлі на пару годин для стікання, або покласти в марлі в друшляк і притиснути зверху вантажем (наприклад пачкою гречки або чого іншого).
Жовтки збити з цукром (в оригіналі було 200 г, я зменшила до 150 г) до однорідної глянсовою маси.
Додаємо манку, масло кімнатної температури, родзинки і цедру лимона.
Додаємо сир і перемішуємо міксером на низькій швидкості (недовго!).
Потім білки збиваємо до піків.
Викласти білки в сирну масу і акуратно перемішати ложкою.
Форму для випікання змастити маслом і присипати борошном (я використовую замість цього пергамент). Викласти масу у форму і поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 50-60 хв.
Орієнтуйтеся на свою духовку, мені вистачило 30 хвилин.
Для глазурі: 1 ст.л. масла розтопити з 2 ст.л. цукру на маленькому вогні, постійно помішуючи.
Потім додати 2-3 ст.л. сметани, добре вимішати і насипати 2 ст.л. какао. Продовжувати варити на малому вогні добре перемешивая.Не перестаючи заважати, довести до кипіння і вимкнути вогонь.
Коли сирник буде готовий, дістати його з духовки і дати йому повністю схолонути, потім вийняти з форми, просто перевернути його і полити гарячої глазур'ю.
І найголовніше - сирник повинен вистоятися в холодильнику 5-6 годин, а краще всю ніч. У жодному разі не намагайтеся його з'їсти відразу після приготування!
Автор: Иррез
Просмотров: 1039
Категория: Рецепти |
| Комментарии: 1 | Теги: сир, сирник

Рекомендовані рецепти:

Коржики на кефірі "від бабусі"
Ажурні млинці (рецепт)
Млинці заварні на молоці
Торт "Посмішка негра"
Печиво "Диво острів"
Закуска з печериць по-іспанськи
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: