Головна » Статті » Рецепти |
Фризийский цукровий хліб
Здобна випічка з ароматом ибмиря і кориці і з хрусткими шматочками цукру в м'якому тесті. Прикрасить сніданок або чайний стіл. Інгредієнти: Молоко - 250 мл Дріжджі (сухі, пакет) - 7 р Цукор - 1 ст. л. Цукор ванільний (пакет 8 м) - 2 ч. л. Сироп імбирний - 3 ст. л. Сіль - 1 ч. л. Яйце куряче - 1 шт Масло вершкове - 50 г Борошно - 500 г Цукор-рафінад - 150 г Кориця - 1 ч. л. Рецепт: В тепле молоко додати дріжджі, цукор-пісок і ванільний цукор, сіль, яйце, імбирний сироп і розм'якле масло. Інгредієнти розмішати. Неслолько слів про імбирному сиропі: якщо немає можливості купити готовий, то натерти на дрібній терці шматочок свіжого імбиру (3 см) і зварити в сиропі з 3 столових ложок цукру і 3 столових ложок води. Охолодити і процідити через ситечко. До молочної маси додати борошно і вимісити дуже м'яке тісто. Накрити рушником і залишити в теплому місці на 40 хвилин. У цей час підготувати начинку: цукор-рафінад подрібнити на невеликі шматочки, легко це зробити в ступці або просто ножем на дошці. Додати корицю. Форму хліба добре змастити маслом і посипати цукром. Залишити в прохолодному місці. Тісто обім ’ яти і руками розтягнути в прямокутник, коротка сторона повинна відповідати довжині форми для хліба. По всій поверхні тіста розподілити рафінад з корицею (відкладіть кілька шматочків для прикраси), злегка втиснути його в тісто. Тісто згорнути в рулет і покласти у форму швом вниз. Залишилися рафінадом прикрасити верх хліба. Залишити на 15 хвилин, прикривши рушником. Хліб змастити яйцем або підсолодженим молоком і відправити в духовку (180) на 40-50 хвилин. Готовому хлібу дати охолонути у формі 5-10 хвилин, потім акуратно витрусити. Нарізати цей хліб (як і будь-який хліб) можна після того, як він добре охолоне, але, звичайно, залишиться трохи теплим. Приємного апетиту! olena luchtenberg | |
Просмотров: 956 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |