Головна » Статті » Рецепти

Фризийский цукровий хліб
Здобна випічка з ароматом ибмиря і кориці і з хрусткими шматочками цукру в м'якому тесті. Прикрасить сніданок або чайний стіл.
Інгредієнти:
Молоко - 250 мл
Дріжджі (сухі, пакет) - 7 р
Цукор - 1 ст. л.
Цукор ванільний (пакет 8 м) - 2 ч. л.
Сироп імбирний - 3 ст. л.
Сіль - 1 ч. л.
Яйце куряче - 1 шт
Масло вершкове - 50 г
Борошно - 500 г
Цукор-рафінад - 150 г
Кориця - 1 ч. л.
Рецепт:
В тепле молоко додати дріжджі, цукор-пісок і ванільний цукор, сіль, яйце, імбирний сироп і розм'якле масло. Інгредієнти розмішати.
Неслолько слів про імбирному сиропі: якщо немає можливості купити готовий, то натерти на дрібній терці шматочок свіжого імбиру (3 см) і зварити в сиропі з 3 столових ложок цукру і 3 столових ложок води. Охолодити і процідити через ситечко.
До молочної маси додати борошно і вимісити дуже м'яке тісто. Накрити рушником і залишити в теплому місці на 40 хвилин.
У цей час підготувати начинку: цукор-рафінад подрібнити на невеликі шматочки, легко це зробити в ступці або просто ножем на дошці. Додати корицю.
Форму хліба добре змастити маслом і посипати цукром. Залишити в прохолодному місці.
Тісто обім ’ яти і руками розтягнути в прямокутник, коротка сторона повинна відповідати довжині форми для хліба.
По всій поверхні тіста розподілити рафінад з корицею (відкладіть кілька шматочків для прикраси), злегка втиснути його в тісто. Тісто згорнути в рулет і покласти у форму швом вниз. Залишилися рафінадом прикрасити верх хліба. Залишити на 15 хвилин, прикривши рушником.
Хліб змастити яйцем або підсолодженим молоком і відправити в духовку (180) на 40-50 хвилин.
Готовому хлібу дати охолонути у формі 5-10 хвилин, потім акуратно витрусити. Нарізати цей хліб (як і будь-який хліб) можна після того, як він добре охолоне, але, звичайно, залишиться трохи теплим.
Приємного апетиту!
olena luchtenberg
Просмотров: 885
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, залишити

Рекомендовані рецепти:

Десерт "Халвинка"
Торт пісочно-чорносливове
Яблучний насипний пиріг
Спагетті з вершковим соусом і грибами
Ковбаса кров'яна
Паштет по-східному
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: