Напередодні сезону свіжих ягід, пропоную рецепт оладок з чорницею. Кількість цукру дано з розрахунком на не дуже солодке тісто, а ви орієнтуйтеся на свій смак. Крім чорниці можна використовувати чорну смородину. Інгредієнти: 100 грам ягід, 1 яйце, 250 мл кефіру, три - чотири столові ложки цукру, 150 - 200 грам борошна (залежить від консистенції кефіру), неповна чайна ложка розпушувача, щіпка солі. Смажити оладки ми будемо на рослинному маслі.
змішуємо Борошно з розпушувачем і сіллю, просіваємо в миску. В окремій посуді збиваємо яйце з цукром, потім вливаємо кефір. Поступово додаючи рідку суміш в борошняну вимішуємо однорідне тісто без грудочок. По консистенції воно має нагадувати густу сметану. Чорницю попередньо миємо й обсушуємо. Акуратно вмішуємо в тісто. В сковорідці розігріваємо трохи олії, викладаємо тісто столовою ложкою (на один оладышек ложка тесту) і обсмажуємо з двох боків до рум'яного кольору. Якщо додаєте чорну смородину - покладіть цукру більше, ця ягода дає кислинку.
|