Головна » Статті » Рецепти

Кекс столичний
Інгредієнти:
* 1 склянка борошна
* 3/4 склянки цукрового піску
* 3/4 склянки родзинок
* 130 г масла вершкового
* 3 яйця
* 1/8 ч. л. солі
* 1/2 ч. л. розпушувача
* 1 ст. л. коньяку
* 1 ст. л. цукрової пудри
Спосіб приготування:
Розм'якшене масло розтерти з цукром.
Потім, збиваючи масу дерев'яною лопаткою, поступово додати яйця.
Всипати сіль.
Влити коньяк.
Через 15-20 хвилин збивання, коли утворюється рівномірно перемішана маса, додати родзинки.
Змішати борошно з розпушувачем, просіяти, додати до інших продуктів і швидко замісити тісто.
Готове тісто покласти в змащені маслом і посипати борошном форми, вирівняти поверхню тіста і поставити форми на деко, залишаючи проміжки між ними.
Випікати кекси масою по 60-100 г протягом 25-35 хвилин, а масою по 500-600 г протягом 60-70 хвилин при 190-200 градусів.
Після охолодження вийняти кекси з форм, зачистити ножем або терткою підгорілі місця (якщо такі є), посипати цукровою пудрою.
Поверхню готових кексів зазвичай має характерні поздовжні тріщини.
Просмотров: 913
Категория: Рецепти |
| Теги: кекси, форми

Рекомендовані рецепти:

Імбирний чай
Креветочний салат по-креольски
Горіхово-кавовий пиріг
Яєчня по-італійськи
Печенюшки "Міні"
Мафіни з мигдалем і цукатами
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: