Головна » Статті » Рецепти |
Кекс столичний
Інгредієнти: * 1 склянка борошна * 3/4 склянки цукрового піску * 3/4 склянки родзинок * 130 г масла вершкового * 3 яйця * 1/8 ч. л. солі * 1/2 ч. л. розпушувача * 1 ст. л. коньяку * 1 ст. л. цукрової пудри Спосіб приготування: Розм'якшене масло розтерти з цукром. Потім, збиваючи масу дерев'яною лопаткою, поступово додати яйця. Всипати сіль. Влити коньяк. Через 15-20 хвилин збивання, коли утворюється рівномірно перемішана маса, додати родзинки. Змішати борошно з розпушувачем, просіяти, додати до інших продуктів і швидко замісити тісто. Готове тісто покласти в змащені маслом і посипати борошном форми, вирівняти поверхню тіста і поставити форми на деко, залишаючи проміжки між ними. Випікати кекси масою по 60-100 г протягом 25-35 хвилин, а масою по 500-600 г протягом 60-70 хвилин при 190-200 градусів. Після охолодження вийняти кекси з форм, зачистити ножем або терткою підгорілі місця (якщо такі є), посипати цукровою пудрою. Поверхню готових кексів зазвичай має характерні поздовжні тріщини. | |
Просмотров: 913 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |