Розсипчасте, смачне печиво з легким кавовим ароматом. Якщо ви хочете, щоб смак кави більш явним, покладіть в тісто пару ложок розчинної кави. Інгредієнти: 200 грам борошна, чайна ложка розпушувача, 50 грам вершкового масла (або маргарину), 65 грам цукрової пудри, одне яйце, чотири чайних ложки готового заварного кави (або дві чайних ложки розчинної кави в порошку).
Яйце змішайте з цукровою пудрою і збийте в однорідну масу. Додайте масло або маргарин кімнатної температури і кава (розчинна або заварний), збийте ще раз. Додайте просіяне борошно і розпушувач. Вимісіть тісто. Воно повинно вийти трохи липким. Борошна не додавайте!
Перекладіть тісто в кондитерський мішок. Деко застелити пекарської папером і за допомогою кондитерського мішка видавити на деко печива будь-якої форми. Можна зробити ще простіше - просто набирайте тісто столовою або чайною ложкою і викладайте на деко. Поставте деко з печивом в розігріту до 180 градусів духовку і випікайте приблизно 12-15 хвилин. Колір печива золотисто-коричневий. Приємного апетиту!
|