Плавлений сир, куплений в супермаркеті, не завжди корисний. У процесі виробництва в такий сир додаються плавительные суміші і консерванти. В загальному це не той продукт, який можна їсти регулярно. Я прихильник здорового харчування, тому пропоную варити плавлений сир самостійно. Результат виходить не гірше магазинного, а якщо додати цибуля, зелень або морквину - сир виходить дуже смачним і корисним. Що знадобиться: один кг сиру максимально сухого (можна підвісити в марлі мокрий сирок, так зайва сироватка стече), один літр жирного молока, два яйця і масло вершкове в обсязі сто грам. Сіль, спеції і різні добавки закладаєте на свій розсуд, наприклад морквину терту і заздалегідь обсмажений можна додати, буде дуже смачно.
Сирок засипаємо в гаряче молоко, п'ять хвилин на дуже слабкому вогні варимо, потім в марлю або дрібне сито перекладаємо. Як тільки вся сироватка стече, отриману масу треба перекласти в каструлю, сюди масло, трохи солі і яйця (окремо збити віночком) вводимо і п'ять хвилин проварюємо. Остуживаем. Пресом форму робимо. Плавлений сир готовий!