Просто приголомшливо смачний святковий салат, який безумовно здатний сподобатися всім вашим гостям, а також домашнім, так і зовнішній вигляд страви теж виходить дуже-дуже ошатним і красивим!
Список необхідних для приготування продуктів: одна малосольна оселедець, 100 грамів печериць, одна головка ріпчастої цибулі, 150 грамів крабових паличок, одна буряк середнього розміру, два курячих яйця, майонез, рослинна олія для смаження, а крім цього невелика кількість червоної і чорної ікри для оформлення салату (її цілком можна замінити більш дешевої білкової ікрою).
Оселедець потрібно обробити, звільнити від кісточок і вийшло філе нарізати невеликими шматочками. Курячі яйця потрібно зварити круто і натерти на середній терці. Буряк відварити в шкірці до готовності, а потім почистити і також натерти. Ріпчасту цибулю та гриби подрібнити і обсмажити на олії до легкої рум'яного кольору. Крабові палички порізати маленькими кубиками. Далі салат викладається на блюдо шарами у такому порядку: шар оселедця, суміш смажених грибів і цибулі, натерті яйця, кубики крабових паличок та натертий буряк. При цьому кожен шар промащувати трохи майонезом, а верх салату змастити більш рясно і прикрасити червоною і чорною ікрою. Готовий салат прибрати на годину в холодильник.
|