Таким чудовим пиріжкам додаткову принадність надає наявність в тесті, приготованому для них, твердого сиру, що робить випічку ще більш смачною і ароматною. Подібні пиріжки підійдуть для того, щоб їсти їх, наприклад, разом з борщем або яким-небудь бульйончик або супчиком.
Отже, необхідні для приготування пиріжків інгредієнти: приблизно два з половиною-три склянки пшеничного борошна, 100 г твердого сиру, 50 г вершкового масла, одне яйце, 150 г сметани, по одній чайній ложці цукрового піску і солі, трохи менше чайної ложечки соди, а крім цього 500 грамів свіжих або морожених грибів (ну і також можна використовувати свіжі шампіньйони), одна-дві головки ріпчастої цибулі, рослинне масло.
Гриби слід вимити і дрібно порізати, а потім обсмажити на невеликій кількості рослинного масла. Окремо обсмажити подрібнену ріпчасту цибулю, а після цього змішати цибулю з смаженими грибами і додати за смаком сіль. Яйце потрібно розтерти з м'яким маслом, сіллю і цукром, додати в суміш сметану, а також попередньо натертий на дрібній тертці твердий сир і все це перемішати. Далі додати гашену оцтом соду, потроху всипати просіяне борошно і замісити тісто. Підготовлене тісто обернути плівкою і на 30 хвилин прибрати в холодильник, після чого розділити його на 12 кульок. Кульки розкачати, всередину покласти приблизно по столовій ложці начинки і заліпити краї. Пиріжки викласти на деко, вистелений пергаментом і пекти в гарячій духовці хвилин 20.
|