Страва надзвичайно легке і дієтичне, цілком влаштує тих, хто стежить за фігурою, оскільки рис треба брати бурий, не шліфований, ще краще суміш білого рису і дикого (чорного). Але в будь-якому разі рис потрібен довгий і пропарений. Якщо кедрові горішки здаються надто калорійними, замініть їх на обсмажений і роздроблений фундук.Необходимые продукти: 1 стакан рису, 2 столові ложки кедрових горіхів, пучок петрушки, кропу і селери, 2 столові ложки оливкової олії, 1 їдальня ложка лимонного соку, 1 чайна ложка соєвого соусу, сіль і чорний мелений перець за смаком. Процес приготування: відварити рис у 2-х склянках підсоленого окропу, закрити кришкою, залишити упрівати. Всю зелень дуже дрібно порубати. Віночком збити в однорідну масу протягом 5 хвилин оливкова олія, лимонний сік, соєвий соус, перець, регулюючи сіль. Готовий рис викласти в глибоку тарілку, залити заправкою, посипати зеленню і горішками і все ретельно перемішати.